informatie over een

Therapiehond

de Therapiehond

Voor ons zit er een groot verschil tussen een therapiehonden en hulphonden. Hier is namelijk nogal eens verwarring over.

Bij een hulphond hebben we het altijd over een 1 op 1 samenwerking tussen baas en hond. De hulphond is altijd bij de eigenaar en maakt (een mate van) zelfstandigheid en zelfredzaamheid mogelijk door zijn ondersteunende taken bij lichamelijke of psychiatrische problematiek.

Een therapiehond word  ingezet en aangestuurd door een begeleider. Een therapiehond kan ingezet worden bij meerdere mensen. De begeleider van een therapiehond kan een vrijwilliger zijn, ouder, zorgprofessional zoals een psycholoog of therapeut.

Afhankelijk van de manier van inzet gelden voor therapiehonden meestal andere eisen, regels en werkwijze dan voor hulphonden.

Meer over therapiehonden:

Let op, er zijn vele organisaties die therapiehonden “trajecten” aanbieden, de kwaliteit hiervan is zeer uiteenlopend.

Voor meer informatie over / en het opleiden van een therapiehond, verwijzen wij u graag door naar de stichting Contacthond.
Een organisatie met jarenlange ervaring op het gebied van therapiehonden voor dier ondersteunde therapie kijk op (www.contacthond.nl).