FierVoeters
Traject informatiewat is teamtraining?
Teamtraining is het onder begeleiding van een teamtrainer, zelf opleiden van een eigen hulphond.
De teamtrainer komt hiervoor aan huis of er word afgesproken op een locatie buitenshuis / in een andere omgeving.
Naast de trainingen word er gewerkt aan persoonlijke en praktische doelen waarbij het inzetten van de hulphond centraal staat.
Teamtraining bestaat dus uit een combinatie van hondentraining, coaching en hulphond specifieke training.

de Theoriemap
De theoriemap is het basishandboek voor alle hulphond-specifieke zaken, met daarin cruciale kennis voor het behalen en behouden van een optimale samenwerking met de hulphond.
Ieder traject is maatwerk
Past een pup bij jou of kan je beter starten met een oudere hond? Een hulphond kan helpen en ondersteunen. Wat is er nodig qua voorbereiding en hoe vinden we de juiste pup?
Deze en andere vragen bespreken we bij de intake en onderzoeken we tijdens het voortraject.
Vanzelfsprekend kiezen we samen het juiste ras, fokker en pup.
starten met een pup?
Voordelen:
– De pup word specifiek voor dit doel en voor deze deelnemer geselecteerd.
– De pup word specifiek voor en door de deelnemer opgevoed. Daardoor een potentieel een sterkere basis voor de later uit te voeren taken.
– Persoonlijke groei: Baas en hond kunnen samen stapsgewijs groeien vanaf de basis.
– Financieel: Zelf een pup opvoeden kost doorgaans minder dan een hond die elders opgevoed word met dit doel en daarna geplaatst word.
– De hond is en blijft altijd volledig eigendom van de deelnemer.
Risico’s
Vanzelfsprekend doen we er alles aan om risico’s zoveel mogelijk te beperken daarom is een zorgvuldige werkwijze belangrijk.
We werken met mensen én dieren. Dat betekent dat ondanks zorgvuldige intake, training en opvoeding het ook kan voorkomen dat een hulphond in opleiding ongeschikt blijkt te zijn voor zijn uiteindelijk belangrijke taak, of een traject toch niet gaat werken zoals verwacht.
Wat doen wij om risico’s te minimaliseren?
Ten eerste het doorlopen van een zorgvuldige intake. We willen zeker weten dat een traject passend is en dat de verwachtingen en mogelijkheden op 1 lijn liggen. Daarvoor is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van de problematiek.
Na de intake starten deelnemers met de trajectvoorbereiding. Waar als laatste onderdeel van is het zeer zorgvuldig kiezen van de pup.
Zodra de pup er dan eindelijk is begint het dan echt, maar ook in deze periode is het vaak nog erg wennen en zijn er enorm veel vragen. Een transparante samenwerking met ruimte voor deze vragen (ook online) is daarin belangrijk.
In de beginperiode bieden we daarom extra veel begeleiding en komen we daarom de eerste 6 weken 1 a 2x per week langs. Zodra het goed gaat bouwen we de begeleiding af naar 1x per 2 weken of 1x per maand. Ook zijn we bereikbaar voor vragen per app, telefoon of mail.
Extra begeleidingsmomenten kunnen altijd op relatief korte termijn ingepland worden.
1 begeleidingsmoment per maand is het absolute minimum voor teams in opleiding en geldt dan tevens als controle moment.
Na iedere les schrijft de teamtrainer een voortgangsrapportage en stuurt deze zowel naar deelnemer en kantoor. Deelnemers worden ook ieder kwartaal gevraagd een voortgangsrapportage te schrijven.
Ook het kantoor houd het verloop van een traject bij en zal eventuele problemen daarom vroegtijdig signaleren.
Contact & Aanmelden?
Bel of whatsapp: 06 419 141 46
Of stuur een mail: info@fiervoeters.nl