FierVoeters

Traject informatie

wat is teamtraining?

Teamtraining is het onder begeleiding van een teamtrainer, zelf opleiden van een eigen hulphond.

De teamtrainer komt hiervoor aan huis of er word afgesproken op een locatie buitenshuis / in een andere omgeving.

Naast de trainingen word er gewerkt aan persoonlijke en praktische doelen waarbij het inzetten van de hulphond centraal staat.

Teamtraining bestaat dus uit een combinatie van hondentraining, coaching en hulphond specifieke training.

de Theoriemap


De theoriemap is het basishandboek voor alle hulphond-specifieke zaken, met daarin cruciale kennis voor het behalen en behouden van een optimale samenwerking met de hulphond.

Ieder traject is maatwerk

Past een pup bij jou of kan je beter starten met een oudere hond? Waarbij kan een hulphond helpen en ondersteunen, en waar niet?
Deze en andere vragen bespreken we bij de intake. We kijken daarin vooral naar mogelijkheden en stemmen wensen en risico’s op elkaar af.

starten met een pup?

Voordelen:
– Het vormen van een band met de baas, al op zeer jonge leeftijd.
– De pup word specifiek voor dit doel en voor deze deelnemer geselecteerd en opgevoed. Daardoor potentieel tot een sterkere basis voor de uit te voeren taken.
– Persoonlijke groei: Baas en hond kunnen samen groeien vanaf de basis,  samen stappen maken in het gelijkmatige groeitempo van de hond.
– Kosten: Zelf een pup opvoeden kost doorgaans minder dan een hond die elders opgevoed word met dit doel en daarna geplaatst word.
– De hond is en blijft altijd volledig eigendom van de deelnemer.
– Ander soort proces (wat past bij de persoon).

Risico’s / nadelen:
Vanzelfsprekend doen we er alles aan om er voor te zorgen dat de kans van slagen zo groot mogelijk is, maar…. Er zitten risico’s aan het starten met een pup.
Ondanks een grote inzet, zorgvuldige training en opvoeding kan het toch voorkomen dat een hulphond in opleiding ongeschikt blijkt te zijn voor zijn uiteindelijk belangrijke taak.

Dit risico proberen we daarom te minimaliseren door een goede voorbereiding te bieden en het zorgvuldig kiezen van een geschikte fokker met geschikte ouderdieren.

Contact & Aanmelden?

Bel of whatsapp: 06 419 141 46
Of stuur een mail: info@fiervoeters.nl